Ott Lepland laulab heategevuskontsertidel kirikute toetuseks – Kirikufond
Ott Lepland laulab heategevuskontsertidel kirikute toetuseks

Ott Lepland laulab heategevuskontsertidel kirikute toetuseks

Laulja Ott Lepland annab juulikuus autorikavaga “Taevas puutub maad” üheksa heategevuslikku kirikukontserti üle terve Eesti, et toetada kirikute renoveerimist.

“Esimest korda esitasin enda soolokava “Taevas puutub maad” Eestimaa kirikutes 2015. aastal. Oli tunda ja näha, et inimestele läksid need kontserdid väga hinge ning etteasted pakkusid ka mulle enesele väga palju teistmoodi, erilisi ja võimsaid emotsioone,” rääkis Lepland. “Mul on hea meel, et saan oma muusikaga ka head teha, lauldes nii kirikute toetuseks kui ka katsudes pakkuda inimestele neil kontsertidel palju hingestatud emotsioone ning anda võimaluse võtta aeg maha oma igapäevastest argitoimetustest. Üheskoos publikuga saame Eesti kultuurielu ja maapiirkonnad uuesti elule äratada,” lisas Lepland.

Kirikukontsertidel tuleb esitlusele Leplandi autorilooming ning lisaks teiste armastatud Eesti autorite palad. Eriliselt pühakodade atmosfääri kohandatud soolokontsertide sarjaga kogutakse raha Tartu Maarja, Narva Aleksandri, Paldiski Nikolai ja Tõstamaa Maarja kirikute renoveerimise toetuseks.

“Igalt müüdud piletilt läheb 10% toimumiskoha kiriku toetuseks, 15 % aga kirikufondile, millega kogutakse raha Eesti kirikute taastamiseks ning samuti tuge vajavatele inimestele hingehoiu pakkumiseks,” rääkis kirikufondi tegevjuht Katri Gailit. “Juba kaks aastat tegutsenud fondiga kasvatame raha pühakodade kui oluliste kultuuriväärtuste hoidmiseks. Lisaks mitmetele ühekordsetele suurannetustele on meil tekkinud hulk püsiannetajaid, kes väikeste igakuiste summadega õilsasse eesmärki panustavad. Eesti kirikud on armastatud kontsertpaikadeks, peame neid väärtustama ja hoidma ning Ott Leplandi kontsertkava sobib suurepäraselt just pühakojas ette kandmiseks ja nautimiseks,” lisas ta.

Ott Lepland Autor/allikas: Pressimaterjal

Vaata originaalartiklit